Ζυμαρικά κοχύλια με μπρόκολο rabe και τόνο με πιπεριά τσίλι από την Καλαβρία (Ιταλία)

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα:
350 γρ. ζυμαρικά κοχύλια ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας
2 συσκευασίες Rio Mare Τόνος με πιπεριά τσίλι από την Καλαβρία
800 γρ. μπρόκολο rabe
100 γρ. γλυκά ντοματίνια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος σε Ελαιόλαδο Πικάντικος

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Βράστε νερό με λίγο αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφαιρέστε τα τρυφερά φύλλα και τα ανθάκια από το μπρόκολο rabe. Τρίψτε το ψωμί σε χοντρά τρίμματα και κόψτε τα ντοματίνια στα 2.

    2. Λιώστε τη σκελίδα σκόρδο και σοτάρετέ την σε 30 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε το μπρόκολο rabe στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε το για 5 λεπτά. Στραγγίξτε το μπρόκολο rabe με μια τρυπητή κουτάλα, κρατώντας το νερό, και προσθέστε το στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο. Προσθέστε τα ντοματίνια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά.

    3. Ζεστάνετε το νερό στο οποίο μαγειρέψατε το μπρόκολο και μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα ζυμαρικά κοχύλια. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ψήστε τα τρίμματα ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσοκάστανα.

    4. Τοποθετήστε την κατσαρόλα με το μπρόκολο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα ζυμαρικά με λίγο από το νερό τους. Προσθέστε τον τόνο και ανακατέψτε όλα τα υλικά για 2 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν εντελώς. Σβήστε τη φωτιά, αφαιρέστε το σκόρδο, πασπαλίστε με τα ψημένα τρίμματα ψωμιού και σερβίρετε.