Το ψάρι στη Μεσογειακή Διατροφή

Η σωστή διατροφή μαζί με έναν ενεργό τρόπο ζωής, παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην πρόληψη πολλών ασθενειών, οι οποίες σήμερα είναι πολύ συχνές και γνωστές ως «ασθένειες ευημερίας» ενώ μπορούν να απεικονιστούν μέσω της Πυραμίδας των Τροφίμων.

Τα τρόφιμα όπως τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το γιαούρτι βρίσκονται στη βάση μιας υγιεινής διατροφής και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά ή ακόμα και δύο φορές την ημέρα.

Τα τρόφιμα στο κεντρικό τμήμα της πυραμίδας (λευκά κρέατα, όσπρια, νωπά τυριά και ψάρια) πρέπει να καταναλώνονται δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Τέλος, στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκουμε κόκκινο κρέας και γλυκά που πρέπει να καταναλώνονται μία φορά την εβδομάδα.

Τα ψάρια παίζουν βασικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι, αν καταναλωθεί σε σωστές ποσότητες σε μια ισορροπημένη διατροφή, τα ψάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήστε υγιείς.

Στην πραγματικότητα, τα ψάρια (τόσο φρέσκα όσο και κατεψυγμένα) παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ανόργανα άλατα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Πυραμίδα της Αειφόρου Μεσογειακής Διατροφής που προτείνει η IFMeD συνιστά να τρώτε τουλάχιστον 2 μερίδες ψαριών την εβδομάδα.

Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής

Ψάρια στη Μεσογειακή Διατροφή

Η σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με δραστήριο τρόπο ζωής, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη των πολυάριθμων παθολογιών, οι οποίες συχνά αναφέρονται ως «ασθένειες του τρόπου ζωής»

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύτιμες Πηγές Ευημερίας

Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τα 100γρ. στραγγισμένου τόνου παρέχουν στους ενήλικες περίπου το ένα δέκατο της συνιστώμενης καθημερινής πρόσληψης θερμίδων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγαλώνοντας Υγιεινά!

Ο σολομός RIO mare είναι ένας εύκολος, υγιής τρόπος για να γνωρίσετε στα παιδιά τα ψάρια και, επιπλέον, να τρελαίνονται γι ‘αυτό. Μάντεψε γιατί! Είναι νόστιμο, δεν έχει κόκκαλα και δεν μυρίζει!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νοστιμιά με Λίγες μόνο Θερμίδες

Τα προϊόντα RIO mare είναι ελαφρύτερα και πιο θρεπτικά από πολλά άλλα γεύματα: τα έχουμε συγκρίνει για να σας προσφέρουμε νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ