Πολύτιμοι Πόροι

Ένα χρυσωρυχείο πρωτεϊνών.
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, τα 100g στραγγισμένου τόνου παρέχουν περίπου το ένα δέκατο της συνολικής ημερήσιας πρωτεϊνικής απαίτησης ενός υγιούς ενήλικα.

Εύκολα αφομοιώμενες, οι λεγόμενες πρωτεΐνες «NOBLE» είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν στην κατασκευή και την αναπλήρωση ιστών, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνετε υγιείς και θα ταιριάζουν μέσω της κυτταρικής ανταλλαγής.

100γρ. τόνου σε ελαιόλαδο περιέχει 18,5γρ. πρωτεΐνες, περισσότερη ποσότητα από αυτή που περιέχει μια μπριζόλα με το ίδιο βάρος. Έχετε υπόψη ότι ένας ενήλικας απαιτεί την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών με τα κιλά του σωματικού του βάρους ημερησίως. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τόνος είναι η ιδανική λύση για να εξασφαλιστεί μια ισορροπημένη, υγιεινή και ελαφριά διατροφή. Δεδομένου ότι ο τόνος μας δεν περιέχει κανένα συνδετικό ιστό, καθιστώντας τον πιο εύκολο στην χώνεψη, μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα από παιδιά και ηλικιωμένους.

Οι πρωτεΐνες ορισμένων ψαριών είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε αργινίνη, το αμινοξύ που χρησιμοποιεί το σώμα για να συνθέσει το νιτροξείδιο (ΝΟ), υπεύθυνο για την αποτελεσματική αγγειακή λειτουργία και προστασία των αρτηριακών αγγείων από την αθηροσκλήρωση. Ορισμένα μικρά πεπτίδια έχουν επίσης αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.

Τα οφέλη του φωσφόρου

Μαζί με το ασβέστιο, ο φωσφόρος είναι ένα βασικό μέταλλο. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται στενά για να χτίσουν ισχυρά οστά και δόντια. Ο φωσφόρος διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο της ισορροπίας του νευρικού συστήματος.

Για να εξασφαλιστεί η σωστή πρόσληψη φωσφόρου, οι διατροφολόγοι συνιστούν μια ημερήσια δόση 800 mg. 100γρ. τόνου σε ελαιόλαδο εγγυούνται περίπου το 20% της συνιστώμενης πρόσληψης. Ο τόνος είναι το πιο πλούσιο είδος ψαριού σε φώσφορο.

Ψάρια στη Μεσογειακή Διατροφή

Η σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με δραστήριο τρόπο ζωής, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη των πολυάριθμων παθολογιών, οι οποίες συχνά αναφέρονται ως «ασθένειες του τρόπου ζωής».

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύτιμες Πηγές Ευημερίας

Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τα 100γρ. στραγγισμένου τόνου παρέχουν στους ενήλικες περίπου το ένα δέκατο της συνιστώμενης καθημερινής πρόσληψης θερμίδων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγαλώνοντας Υγιεινά!

Ο σολομός RIO mare είναι ένας εύκολος, υγιής τρόπος για να γνωρίσετε στα παιδιά τα ψάρια και, επιπλέον, να τρελαίνονται γι ‘αυτό. Μάντεψε γιατί! Είναι νόστιμο, δεν έχει κόκκαλα και δεν μυρίζει!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νοστιμιά με Λίγες μόνο Θερμίδες

Τα προϊόντα RIO mare είναι ελαφρύτερα και πιο θρεπτικά από πολλά άλλα γεύματα: τα έχουμε συγκρίνει για να σας προσφέρουμε νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ