Τόνος Pokè (Ιταλία)

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα:
4 συσκευασίες 60 γρ. Rio Mare Τόνος Light
150 γρ. άσπρο ρύζι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ώριμο μάνγκο
100 γρ. κατεψυγμένα φασόλια ενταμάμε
2 αγγούρια
3 καρότα
2 λάιμ
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
1 κτς σουσάμι
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
20 γρ. σάλτσα σόγιας
αλάτι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ζεστάνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε το. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίξτε το. Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το ρύζι, ραντίστε το με 30 γρ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά. Καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγάνι.

    2. Ψιλοκόψτε το άσπρο τμήμα από το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο από το πράσινο τμήμα. Κόψτε τη σάρκα του μάνγκο σε κομμάτια.

    3. Κόψτε το αγγούρι και τα καρότα σε λωρίδες με τον κόφτη πατάτας. Τρίψτε το ξύσμα λάιμ και το ξεφλουδισμένο τζίντζερ.

    4. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το μάνγκο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φασόλια ενταμάμε. Γαρνίρετε με το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε απαλά.

    5. Μοιράστε το μείγμα και το ρύζι σε ατομικά μπολ. Προσθέστε τον τόνο και τα λαχανικά κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Γαρνίρετε με το σουσάμι και με λίγο χυμό λάιμ.