Σαλάτα ζυμαρικών με ΤΟΝΟ

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα:
350 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες ή πένες)
1 συσκευασία 160 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
150 γρ. ντοματίνια
150 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο φρέσκο, σκληρό τυρί
1 μέτριο αγγούρι
100 γρ. ρόκα
20 γρ. απύρηνες μαύρες ελιές
20 γρ. ανάμεικτες πράσινες σαλάτες
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ζεστάνετε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε 1 χούφτα αλάτι και βράστε τα ζυμαρικά «αλ ντέντε».

    2. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, κόψτε τα ντοματίνια στα 4 και το τυρί σε κύβους. Ψιλοκόψτε τη ρόκα, ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες το αγγούρι.

    3. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τον στραγγισμένο και τεμαχισμένο τόνο και τις ελιές. Ραντίστε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    4. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, περιχύστε τα με άφθονο κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και στραγγίξτε τα καλά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε προσεκτικά, γαρνίρετε με την πράσινη σαλάτα και σερβίρετε.