Τορτίγια με INSALATISSIME ΜΕΞΙΚΑΝΑ & ΤΟΝΟ και Cheddar

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
2x160γρ. RIO mare Insalatissime Μεξικάνα
250γρ. τυρί squacquerone
400γρ. αλεύρι τύπου 00 και λίγο για τον πάγκο
60γρ. χοιρινό λίπος
περίπου 200 ml νερό
½ κουταλάκι αλάτι
120 γραμ.ρόκα
2 ντομάτες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι σε γεύση

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Insalatissime Mexicana & Τόνος

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ανακατέψτε το αλεύρι και το κρύο λίπος, κομμένο σε κομμάτια, σε ένα μπολ, επεξεργαστείτε το για να αποκτήσετε ένα εύθρυπτο μίγμα. Προσθέστε το αλάτι, το μισό νερό και ζυμώστε προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό: σταματήστε να προσθέτετε νερό αφού δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη (ανάλογα με την ποιότητα του άλευρου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι).

    2. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μπάλα, καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με λάδι και καυτερή πιπεριά τσίλι.

    3. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, κόψτε την σε 4 κομμάτια και διαμορφώστε τα σε μπάλες. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο και με ένα πλάστη ανόίξτε μια μπαλίτσα ζύμης μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Κόψτε σε κύκλους, καθένας από τους οποίους έχει πάχος λίγων χιλιοστών.

    4. Μαγειρέψτε το flatbread ένα ένα, για μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι: το flatbread είναι έτοιμο να γυρίσει όταν σχηματίζονται χρυσές φυσαλίδες στην πλευρά που βλέπει προς τα κάτω. Ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα flatbread, κρατήστε τα σε ζεστό φούρνο, που έχει προθερμανθεί στους 80 °C.

    5. Αλοίφετε κάθε flatbread με ένα στρώμα τυριού squacquerone, γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας τις μαριναρισμένες ντομάτες και το Insalatissime RΙΟ mare. Διπλώστε στη μέση και σερβίρετε αμέσως.