Τόνος με βίδες, μπρόκολο, προβολόνε και ελιές
Συστατικά
2 συσκευασίες 80 γρ. RIO Mare Τόνος με Πιπεριά Τσίλι από την Καλαβρία
350 γρ. μακαρονάκι κοφτό
500 γρ. μπρόκολο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. απύρηνες μαύρες ελιές
20 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. σταφίδες
40 γρ. ώριμο προβολόνε
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Ζεστάνετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, προσθέστε αλάτι. Μουλιάστε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
2. Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και κόψτε τον βλαστό σε κυβάκια. Προσθέστε το μπρόκολο στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε το για 10 λεπτά. Στραγγίξτε το μπρόκολο με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το στην άκρη. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο νερό όπου βράσατε το μπρόκολο.
3. Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, σοτάρετε την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές, το κουκουνάρι και τις μουλιασμένες σταφίδες. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλες οι γεύσεις. Προσθέστε τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά. Τρίψτε το προβολόνε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και πασπαλίστε με αυτό τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.