Σπαγγέτι καρμπονάρα με τόνο και πράσα (Ιταλία)

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα:
2 συσκευασίες 80 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
350 γρ. σπαγγέτι
2 πράσα
2 κρόκοι αυγού και 1 ολόκληρο αυγό
2 κτς τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ζεστάνετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, προσθέστε το αλάτι και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι «αλ ντέντε».

    2. Ενώ μαγειρεύονται τα σπαγγέτι, πλύνετε και κόψτε τα πράσα σε λεπτές φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα πράσα στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσοκάστανα και πασπαλίστε τα με αλάτι.

    3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγού, το ολόκληρο αυγό και την παρμεζάνα. Προσθέστε λίγο από το νερό όπου βράσατε τα σπαγγέτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.

    4. Αδειάστε τα ζεστά σπαγγέτι μέσα στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις της σάλτσας. Γαρνίρετε με τα ζεστά πράσα και τον στραγγισμένο τόνο.

    5. Πασπαλίστε με άφθονο μαύρο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.