Σκουμπριά με σχάρα με πουρέ πατάτας, κόκκινο κρεμμύδι και καραμελωμένα μήλα

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
4x120γρ. RIO mare σκουμπρί στη σχάρα σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
500γρ. λιωμένες πατάτες
2 μήλα
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
40γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ένα κλαδάκι από δεντρολίβανο
20γρ. βουτύρο
2 κ.γ. ζάχαρη
άλατι
μαύρο πιπέρι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τον πυρήνα απο τα μήλα και κόψτε τα. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

    2. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε τις φέτες μήλου και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να είναι χρυσίσουν. 3. Προσθέστε το δεντρολίβανο, τα κρεμμύδια, το βούτυρο, πασπαλίστε με τη ζάχαρη, αλάτι και άφθονο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να είναι διαφανές.

    4. Ζεσταίνετε τις λιωμένες πατάτες, τοποθετήστε τις στα πιάτα, τοποθετήστε τα φιλέτα σκουμπριού στη σχάρα και προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιών και μήλων. Σερβίρετε αμέσως.