Παπαρδέλες με Τόνο και Αγκινάρες

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. παπαρδέλες με αυγά
2 συσκευασίες 160 γρ. Rio Mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
3 αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια φρέσκια μαντζουράνα
αλάτι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

    2. Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε στη μέση τις αγκινάρες. Αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, τους βλαστούς και τα αγκαθωτά εσωτερικά φύλλα και αφαιρέστε τον τριχωτό εσωτερικό πυρήνα. Κόψτε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες.

    3. Λιώστε και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να σκουρύνει ελαφρά. Προσθέστε τις αγκινάρες, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε μερικές κουταλιές νερό. Μαγειρέψτε τις για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τη μαντζουράνα και τον στραγγισμένο, τεμαχισμένο τόνο.

    4. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις