Μπρουσκέτες με Σολομό και ραντίτσιο
Συστατικά
Υλικά για 4 μερίδες:
2 συσκευασίες 150 γρ. RIO mare Σολομός Φιλέτο σε Ελαιόλαδο
1 καρδιά από ώριμο κόκκινο ραντίτσιο
4 μπρουσκέτες (με τραγανή κρούστα και μαλακές στο εσωτερικό)
8 λεπτές φέτες Έμενταλ
λίγη καρυδόψιχα
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 συσκευασίες 150 γρ. RIO mare Σολομός Φιλέτο σε Ελαιόλαδο
1 καρδιά από ώριμο κόκκινο ραντίτσιο
4 μπρουσκέτες (με τραγανή κρούστα και μαλακές στο εσωτερικό)
8 λεπτές φέτες Έμενταλ
λίγη καρυδόψιχα
40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Stampa Ricetta
Προετοιμασία
Εκτέλεση:
1. Πλύνετε το ραντίτσιο, χωρίστε το σε φύλλα και τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σοτάρετέ το για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίστε με αλάτι και κατεβάστε το από τη φωτιά.
2. Κόψτε τις μπρουσκέτες στη μέση για να έχετε 8 κομμάτια. Τοποθετήστε σε κάθε κομμάτι 1 φέτα τυρί, μισό στραγγισμένο φιλέτο σολομού, λίγη καρυδόψιχα, λίγο πιπέρι και ένα φύλλο ραντίτσιο.
3. Ψήστε τις μπρουσκέτες σε πολύ ζεστό φούρνο (200°C) για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε τις μπρουσκέτες καυτές.