Wok-fried ρύζι Basmati με Τόνο και Κολοκύθα

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
350γρ. ρύζι basmati
1 φέτα κολοκύθας
2x80γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ζεστό πιπέρι τσίλι
αλάτι
λευκό πιπέρι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Ζεστάνετε μερικές κουταλιές λάδι σε ένα γουόκ και ρίξτε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (αφήστε στην άκρη τα κοτσάνια) και την πιπεριά τσίλι.

    2. Προσθέστε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, αλάτι και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο.

    3. Ρίξτε το ρύζι σε μισό λίτρο αλατισμένο βραστό νερό, χαμηλώστε τη φλόγα, προσθέστε μια κουταλιά λάδι και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το basmati είναι "al dente" (το νερό πρέπει να απορροφηθεί πλήρως).

    4. Μόλις μαγειρευτεί, σοτάρετε το ρύζι στο wok με την κολοκύθα, προσθέστε ένα μέρος του στραγγισμένου τόνου και αφήστε να απορροφήσει τη γεύση.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις