Κροκέτες Τόνου και Κουνουπιδιού

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
1 κουνουπίδι
1x160 γρ. RIO mare Τόνος σε Ελαιόλαδο
1 κλοναράκι από σχοινόπρασο
μισή σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
γάλα όσο πέρνει
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί Pecorino Romano
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λάδι για το τηγάνισμα.

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Πλένετε, καθαρίζετε και βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο βραστό νερό.

    2. Λιώστε το με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σχεδόν πουρές, και ανακατέψτε το με τον στραγγισμένο τόνο.

    3. Κόψτε το σχοινόπρασο και το σκόρδο, αναμίξτε το με το τριμμένο τυρί και προσθέστε στο κουνουπίδι.

    4. Τώρα προσθέστε το ελαφρώς χτυπημένο αυγό, μερικά κουτάλάκια γάλα και ραντίστε με πιπέρι. Αφήστε να σταθεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε αυτό το σημείο, διαμορφώστε το μείγμα σε μικρά κομμάτια, καλύψτε με τα ψίχουλα ψωμιού και τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίξτε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.