Ρολό Τόνου με Ελαφριά Πράσινη Σάλτσα

Συστατικά

Υλικά για 4 μερίδες:
2x160γρ. RIO mare Tόνος σε Ελαιόλαδο
3 πατάτες
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 αυγά
ένα ματσάκι μαϊντανός
3 φιλέτα αντζούγιας
1 κουταλιά κάπαρη
125 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
τρυφερά πράσινα φύλα σαλάτας
αλάτι

Stampa Ricetta

Μοιραστείτε τη συνταγή

Πείτε το στους φίλους σας

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Τόνος Σε Ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προετοιμασία

    Εκτέλεση:

    1. Βράστε, ξεφλουδίστε και λιώστε τις πατάτες. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, προσθέστε 1 αυγό, την παρμεζάνα και τον καλά στραγγισμένο τόνο.

    2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Σπάστε τον τόνο σε νιφάδες με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τον με τα άλλα συστατικά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

    3. Γυρίστε το μείγμα σε ένα φύλλο από αλουμινόχαρτο και διαμορφώστε το σε σχήμα ψωμιού. Τυλίξτε το ρολό και βεβαιωθείτε ότι και τα δύο άκρα είναι καλά κλεισμένα. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

    4. Ενώ το ρολό ψήνεται, βράστε το αυγό και στη συνέχεια ανακατέψτε το με το μαϊντανό, τις αντζούγιες, την κάπαρη, το λάδι και μια πρέζα αλατιού. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά για να αποκτήσετε μια νόστιμη, απαλή σάλτσα. Αφήστε το ρολό να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε το σε φέτες και το σερβίρετε πάνω σε φύλλα μαρούλιου που περικλύουν τη σάλτσα.

Οι συνταγές με τις περισσότερες επισκέψεις